Menu Sluiten

Stadsomroeper

GROLLE GEET FEESTVIEREN

Als je de kreet ‘Grolle geet feestvieren‘ hoort dan is dat voor Grollenaren en oud Grollenaren (Old Grolschen) bepaald geen tekst waar je nou echt van opkijkt. Feesten zit een beetje in ons bloed en volgens deskundigen komt dat omdat we in het verleden altijd veel met belegeringen te maken hadden. En als die voorbij waren, of bijna voorbij waren, dan werd er feest gevierd. Dat gebruik is in de loop van de tijd naar mijn bescheiden mening zelfs nog toegenomen! Ook zonder belegeringen kunnen de Grollenaren nu feest vieren.

Maar nu is er in Grolle wel echt reden voor feest: de s.v. Grol bestaat 100 jaar en het Groenlose Ondernemers Verbond (GOV) viert deze maand ook op passende wijze de 100-jarige existentie. Voorheen – zoals jullie wellicht nog weten – heette het GOV de R.K. Middenstandsvereniging St. Martinus. En er is nog een klein hoogtepunt in september: de nieuwe ambachtelijke brouwerij Brouwersnös wordt op vrijdag 28 september ook officieel geopend. Maar die is al een aantal weken in gebruik.

En misschien is het ook aardig te weten dat het bouwen van woningen in de nieuwe woonwijk Brouwhuizen (voormalig Grolsch-complex) nu echt goed van de grond komt. Er wordt nu een serie woningen langs de Eibergseweg gebouwd – lintbebouwing – zodat je een mooiere entree krijgt als je Groenlo binnenkomt.

En het is misschien daarom ook interessant dat er een mooie speelplek gaat ontstaan in het gebied van de Grolse Weiden, het natuurgebied tussen Brouwhuizen en de toekomstige woonwijk bij Oldenhuis.

Misschien iets om te bekijken als jullie weer de geliefde vaderstad bezoeken.

Ferry Broshuis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.