Menu Sluiten

Geschiedenis

Theo Kaak was de oprichter van de club. Hij wilde niets liever dan dat iedereen regelmatig de oude veste zou bezoeken. Zo heeft hij in augustus 1976 in 'de Moriaan' enige oud-Grollenaren benaderd en is de Club van Old Grolschen opgericht. De club bestaat nu ruim 47 jaar en heeft ongeveer 100 leden.

Uit de jubileumuitgave ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de club:
'Wat zou Theo Kaak gelukkig en trots geweest zijn bij het 25-jarig bestaan van zijn Club van Old Grolschen. En terecht.'

Het logo en de badge van de Club van Old Grolschen zijn belangeloos ontworpen door Bert Mol. In het hart van de speld is het wapen van Groenlo opgenomen. Op het schild de stam met de blaadjes, de jonge loten, symboliserend de altijd nog groeiende stad Groenlo. Onderin het schild de roots (de wortels), de geboorteplaats van de oude Grolsen. Het rode vlak, het kardinale punt, is de kern van Groenlo, de kerken binnen de veste. De groene band met de latijnse tekst Grolla *Patria* Amicitia is de gordel (de gracht) met het vele groen rondom Groenlo. Het overstralende geel symboliseert het gerstenat van de Grolsche Bierbrouwerij.

"Club van Old Grolschen" - "GROLLA * PATRIA * AMICITIA"

Opgericht in augustus 1976