Menu Sluiten

Nieuws items Club van Old Grolschen

De Old Grolschen steken de grens over

Ja, u leest het goed, de Old Grolschen hebben een uitstapje gemaakt buiten de reguliere bijeenkomsten om. Eén van de leden is schipper Adrie Janssen, echtgenoot van Gemma Raats, een dochter van wijlen meester Raats van de Aloysiusschool. Gemma en Adrie varen op een veerpont in Millingen aan de Rijn en naar aanleiding van hun verhalen ontstond de wens om ook eens met de leden van de Club van Old Grolschen een vaartochtje te maken.
Laurens Gebbink, ook lid van de Club, wilde de organisatie op zich nemen en heeft contact opgenomen met Bruno en Emily Kievits, de eigenaren van 3 veerponten. De mogelijkheid was er en op woensdag 15 mei jongstleden tufte een grote groep Old Grolschen naar Millingen aan de Rijn om daar om 12.00 uur in te schepen.
Om 12.15 uur gooiden de schippers Bruno en Magnus de trossen los en gingen op weg naar Emmerich am Rhein. Schipper Adrie had een vrije dag !
De tafels en stoelen stonden klaar op het bovendek, van waaruit we mooi over het water konden kijken naar de grote schepen die langszij kwamen. We hadden geweldig mooi weer met een lekker zonnetje. De tafel was gevuld met lekkere broodjes, krentenbollen, fruit, koffie, thee en water om onder het varen te nuttigen.
De vragen, waar is dit, wat is dat, werden door Adrie en waar Gemma dat kon, beantwoord en uitgelegd. Iedereen was aan het genieten en het zonnetje deed ook nog een flinke duit in het zakje. Wat boften we toch.
In Emmerich aangekomen, ging de hele groep aan wal. Een enkeling bezocht de binnenstad maar de meesten strandden op een terras aan de boulevard om te genieten van al hetgeen er te zien en te smullen was.
Tijdens de terugvaart genoot eenieder van heerlijke drankjes, waren er lekkere hapjes waar Laurens en Elly voor hadden gezorgd en het enthousiasme van iedereen was geweldig. Het was een en al gezelligheid en dat onder het genot van muziek uit de jaren 60 – 70 van de vorige eeuw, geheel herkenbaar voor alle passagiers. Er werd zelfs gedanst !! Deze oudjes zijn blijkbaar nog goed ter been.
Na afloop van deze prachtige boottocht was er nog volop tijd en gelegenheid voor een heerlijke koffie en/of ijs bij IJssalon Clevers boven aan de dijk in Millingen en werd op die manier deze mooie dag afgesloten.
De veelgehoorde opmerking, “we willen nog een keer zoiets gezelligs beleven”, geeft aan dat deze dag zeer succesvol was, echt een dag met een gouden randje.
De Old Grolschen zijn echt geen Oude Grolschen, ze bruisen nog volop van energie !!
--000--
Ingezonden artikel bestemd voor de Groenlose Gids, geschreven door Gemma Janssen - Raats