Menu Sluiten

Column Ferry Broshuis

09-03-2017 Stadsomroeper

Het nieuwe culturele centrum heet de Mattelier

Jullie kennen allemaal De Bron, het sociaal culturele centrum aan de Buitenschans 3, voorheen in gebruik als r.-k. kerk van de Mariaparochie.
Maar dat culturele centrum gaat verkassen. Er komt een nieuw gebouw, midden in het centrum van Groenlo. De bouw van het nieuwe centrum is inmiddels in volle gang. Het komt te staan op de hoek Mattelierstraat/Wheme. Hartje Groenlo dus.
Het ligt in de bedoeling dat rond komende september het bouwwerk gereed is. Maar inmiddels heeft het nieuwe sociaal cultureel centrum ook een nieuwe naam: De Mattelier.
Er was een prijsvraag uitgeschreven en maar liefst negen mensen kwamen met de naam de Mattelier op de proppen.
Herman Mattelier was in lang vervlogen tijden een pastoor die in Groenlo veel goed werk heeft verricht en nu dus nog eens wordt geƫerd met een blijvende herinnering aan zijn naam. Het ludieke is wel dat tegenover de Mattelier het complex het Heydenrijck ligt!
Ine van Lith heeft na loting de prijs gekregen voor het beste idee voor een naam. In totaal waren en ruim honderd inzendingen, een bewijs dat het leeft onder de Grolsen.
Als jullie in Groenlo komen is dat misschien een mooie gelegenheid er even langs te rijden. Je ziet dan dat Groenlo positief blijft veranderen (is wal is anders geweest!).
De vorige keer berichtte ik over de nieuwe ambachtelijke brouwerij die is gepland op het terrein waar de villa Adriana staat aan de Eibergseweg
Nou, de plannen vorderen. Als alles meezit, is de brouwerij begin volgend jaar klaar. En de tuin wordt een openbaar plantsoen.

Ferry Broshuis

Stadsomroeper colum Ferry Broshuis