Menu Sluiten

Onderwerp: Verslag middagprogramma van zondag 17-10-2021.

Na een lange periode van twee jaar is er eindelijk op 17 oktober 2022 weer een bijeenkomst van de Club van Old Grolschen bij de Lange Gang in Groenlo. Er zijn totaal 51 leden bijeengekomen.
Na de Algemene vergadering van leden wordt het loket voor de lunch geopend. Na de lunch vertrokken de meeste leden te voet in groepjes van de Lange Gang naar het pas geopende St. Vincentiushuis aan de Ruurloseweg het voormalige pand van garagehouder Joop Arink. Enkele leden werden door vrijwilligers uit eigen gelederen met auto’s heen en weer gereden.
De ontvangst in het Vincentiushuis was geweldig met o.a. introductie toespraak van de voorzitter van Vincentius, het drankje, en de rondleiding waaruit opgemaakt kon worden dat het Vincentiushuis niet alleen een soort kringloopwinkel is maar ook onderkomen biedt aan ZSOM radio en tv. om uitzendingen te verzorgen. Vervolgens kan men er koffie/thee drinken en desgewenst op bepaalde dagen een hapje eten dit om eventueel een praatje te maken. Kortom; een vereniging die zich inzet voor de minderbedeelden in de samenleving.
Volgens Annie te Molder-Hemeltjen, die deze zondagmiddag achter de kassa stond, hebben vele leden mooie en nuttige inkopen gedaan. Het was een leerzame en bijzondere bezichtiging aan het ruime en nieuwe huis van de Vincentiusvereniging. Zoals we gekomen zijn, zijn we ook weer terug naar de Lange Gang gegaan. Allen weer bij elkaar aan de borrel en aan de praat. Rond de klok van vijf uur werd het buffet klaargezet. Na het diner trok ieder weer huiswaarts met een blij gevoel. Op naar de volgende bijeenkomst.

Appie Hemeltjen, 19-10-2021 Winterswijk. secr.